Trainers

Marieke van Maanen trainer Schateiland

Marieke van Maanen


Marieke is sociaal psycholoog. Zij werkte zeven jaar als senior trainer bij het GITP. In 2005 richtte zij met Walter Schateiland op.
Marieke maakt mensen bewust van hun talenten en hoe ze deze kunnen gebruiken in een team of ondernemingsraad.

Marieke vindt het belangrijk dat OR-trainingen en teamdagen leuk en concreet zijn. Ze is in staat om snel een vertrouwde sfeer te creëren. Marieke geeft met veel plezier OR-trainingen en onze Engelstalige (W)OR-trainingen. Pas schreef zij ‘Communiceren als een beest!’.

Sander van der Kloet


Sander studeerde aan de University of Applied Sciences in Utrecht. Zijn hele leven haalt Sander al talenten van mensen naar boven. Zo werkte hij met veel energie bij Nuon en Alliander als manager van verschillende traineeprogramma’s. Als trainer van ondernemingsraden weet Sander ieders talenten te vertalen naar de samenwerking in de praktijk.

Sander is een trainer die de groep snel aanvoelt. Op een no-nonsense manier werkt hij aan het bereiken van de doelen en ontwikkeling van de ondernemingsraad. Zijn jarenlange HR-ervaring zorgt er voor dat hij de bijdrage van de OR uitstekend kan plaatsen in de organisatiecontext.

Tatja Claessen trainer - Schateiland

Tatja Claessen


Tatja studeerde in Amsterdam en werkte als programmamaker voor verschillende media. Daarna werkte zij enige jaren als trainer en coach. Tatja geeft met veel enthousiasme OR-cursussen en -trainingen.

Tatja weet OR-leden te inspireren en motiveren om meer uit zichzelf en het team te halen, bijvoorbeeld met onze teamrollen– en drijfverentest. Als ervaren OR-trainer werkt zij geregeld voor ondernemingsraden in de energiesector, voor gemeenten, (ziekenhuis-)zorg en woningbouwcorporaties. Tatja is gespecialiseerd in communicatie met de achterban en win-win onderhandelen met de bestuurder.

David Soesan


David is afgestudeerd psycholoog met een master in Training & Development in Amsterdam. Na een mooie ervaring met een startup in tweedehands kleding werkte David enige tijd als zelfstandig (communicatie-) trainer.

Met aandacht en interesse richt hij zich op ontwikkeling van personen en OR-teams. Bij David gaan inhoud en ontwikkeling van de OR hand in hand. Na de training gaat de OR naar huis met nieuwe inzichten én een concreet plan. Als getalenteerde voetballer weet hij met de Voetbaltest ondernemingsraden regelrecht naar hun doel te coachen.

Irene Kinderman


Irene studeerde politicologie. Daarna werkte zij bij Enexis als business developer en verandermanager. Bij The Sunmaker adviseert ze organisaties over teamprocessen en leiderschap.

Nu bereikt Irene met een glimlach resultaten tijdens een OR-training. Ze maakt ingewikkelde dingen simpel. Irene zet startende en ervaren ondernemingsraden daadkrachtig op het goede spoor. De OR gaat naar huis met een concreet plan én heeft een leuke dag gehad. Irene werkt veel voor ondernemingsraden in de techniek- en energiesector. Haar specialismen zijn win-win onderhandelen en het praktisch begeleiden van advies- en instemmingsaanvragen.

Nancy Vijverberg


Nancy werkte na een studie in tourismemanagement bij uitzendbureau Randstad. Daar werkt zij bij HR als loopbaanbegeleider, coach en trainer en wist zij velen een baan te bezorgen die beter paste bij hun kwaliteiten. Nancy volgende verschillende trainersopleidingen. Nu werkt ze met veel enthousiasme voor ondernemingsraden.

Nancy is een motiverende en doortastende trainer waar ondernemingsraden blij van worden. Wonend onder de rook van Rotterdam werkt ze zonder zweverigheid aan de ontwikkeling van de OR tot een gelijkwaardig partner in de organisatie. Daarnaast werkt Nancy nog als loopbaancoach.

Walter Landwier trainer Schateiland

Walter Landwier


Walter is jurist en communicatiewetenschapper. Na zijn werk als advocaat bij DLA Piper werkte hij als manager bij KPN. Met Marieke van GITP richtte hij in 2005 Schateiland op. Walter probeert nu ons groeiende trainingsbureau voor de OR in goede banen te leiden.

Walter adviseert over passende OR-trainingen en maakt graag een maatwerkvoorstel voor u. De standaardwerkjes ‘Help, ik zit in de OR!’, ‘Survivalgids voor de OR’ en ‘De Schatkamer’ zijn van zijn hand. Hij is de geestelijk vader van onze vernieuwende teamrollen- en communicatietests.

Ellis Driessen


Ellis is arbeids- en organisatiepsycholoog en werkte o.a. bij Philips. Naast haar werk als Schateiland trainer doceert zij aan de Universiteit van Amsterdam en Moskou (!). Zij is opgeleid tot NOBCO gecertificeerd trainer en coach. Inmiddels werkt zij onder meer voor ondernemingsraden in de zorg, de dienstverlenende sector en de vervoerssector.

Ellis weet van aanpakken en zorgt voor een goede sfeer tijdens de training. Bij Ellis gaat iedere ondernemingsraad naar huis met praktische inzichten en een werkbaar plan. Ellis ziet mogelijkheden en inspireert ondernemingsraden om proactief te werken.

Sander van der Horst


Sander werkt met veel plezier als trainer en coach voor zowel ondernemingsraden als teams. Hij is arbeids- en organisatiepsycholoog, volgde een aantal (Engelse) vakopleidingen en werkt ook als gecertificeerd coach. Sander is als trainer open minded, doelgericht en motiverend.

Met zijn enthousiasme en doortastendheid weet hij ondernemingsraden en teams een nieuwe impuls te geven. Ondernemingsraden en teams halen met Sander meer uit de OR-leden en meer uit het team. Sander kan uw team of ondernemingsraad ook ‘on the job’ coachen.

Joline Wortelboer trainer Schateiland

Joline Wortelboer


Joline is Cum Laude afgestudeerd als psycholoog en volgde een stevige trainingsopleiding bij De Galan School voor Training. Zij werkte als opleidingscoördinator en trainer bij GORTcoaching. Nu werkt ze met veel plezier als trainer en coach voor ondernemingsraden en teams.

Met haar vrolijkheid en haar persoonlijke benadering helpt zij ondernemingsraden en teams om kwaliteiten te leren benutten in de samenwerking. Dat doet zij bijvoorbeeld met onze teamrollentest en communicatietest. Met haar zang- en musicalachtergrond zorgt ze graag voor een vrolijke noot.

Reinier Tiadens trainer Schateiland

Reinier Thiadens


Reinier is psycholoog en heeft zijn sporen verdiend als adviseur en coach. Bij Randstad was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelprogramma voor zorgprofessionals.
Reinier weet teams de juiste vragen te stellen en met de nodige sturing tot concrete resultaten te brengen.

Reinier helpt nu als OR-trainer ondernemingsraden vooruit met zijn onafhankelijke geest en creatieve oplossingen. Hij prikkelt iedere deelnemer om meer uit zichzelf te halen. Met zijn jarenlange ervaring krijgt iedere OR een training op maat.

Siebe brouwer trainer - Schateiland

Siebe Brouwer


Siebe studeerde Bedrijfseconomie en Bedrijfskunde en werkte onder andere als Manager Control en directeur a.i. bij de Rabobank. Hij zette met Avans+ Hogeschool de nieuwe post-HBO opleiding Privacybescherming op. Daar is Siebe nu kerndocent. Verder werkt hij als interim manager en als consultant bij implementatie van de AVG.

Siebe zet al zijn praktijkervaring in bij de trainingen Privacy (AVG) voor de OR en Financiën voor de OR. In een ontspannen sfeer behandelt hij de belangrijkste vragen van de OR. Door het vertalen van complexe vraagstukken of dilemma’s naar begrijpelijke taal is iedere training laagdrempelig.

Larissa Cvetanovski-de Weerd


Larissa is de Client Manager van Schateiland. Voor onze klanten is zij het gezicht van ons groeiende trainingsbureau. Larissa is met Jihan onderdeel van het dreamteam dat afkomstig is van het Rode Kruis. Daar waren zij ook samen verantwoordelijk voor trainingen en hebben zij met succes het trainingsonderdeel opgezet.

Als je ons belt, krijg je Larissa aan de telefoon om je te adviseren over onze trainingen of om praktische dingen regelen. Je krijgt dezelfde dag een passend voorstel. Door Larissa’s enthousiasme en interesse zou je eigenlijk wel vaker willen bellen.

Daan Blankenstijn


Daan is afgestudeerd psycholoog met maar liefst 2 masters waaronder Training & Development in Amsterdam. In zijn vorige functie ontwikkelde Daan trainingen op het gebied van sociale veiligheid. Daan werkte enige tijd als zelfstandig (communicatie-) trainer.

Met zijn frisse geest en onderzoekende karakter weet hij ondernemingsraden te inspireren. Onze deelnemers voelen zich snel bij Daan op hun gemak door zijn open en sympathieke benadering. Als goed opgeleide trainer weet Daan ervoor te zorgen dat iedere ondernemingsraad de deur uitgaat met nieuwe inzichten en een plan van aanpak.

Marieke Hendriks


Marieke studeerde aan de Van Hall Larenstein University of Applied Sciences en ontwikkelde zich tot organisatieadviseur, podcaster en trainer. Marieke helpt mensen om talenten bij zichzelf en elkaar te ontdekken. Zij kan moeilijke dingen duidelijk uitleggen. Communicatie met de achterban is haar specialiteit.

Marieke weet mensen met elkaar te verbinden en tot een hechter team te smeden. Met haar enthousiasme en drive weet ze menig ondernemingsraad te inspireren. Ondernemingsraden hebben na een training met Marieke nieuwe energie opgedaan en hebben een concreet plan voor de toekomst.

Jihan Jesse


Jihan is de Project Manager van Schateiland. Samen met Larissa is Jihan onderdeel van het dreamteam dat afkomstig is van het Rode Kruis. Daar was zij met Larissa verantwoordelijk voor trainingen en hebben zij met succes het trainingsonderdeel opgezet. Daarnaast was ze daar 5 jaar Ambassadeur Diversiteit.

Jihan zorgt ervoor dat alles soepeltjes verloopt. Alle trainingen zien wij als een project dat tot een goed einde moet worden gebracht. Met ziel en zaligheid zorgt Jihan ervoor dat alles in de puntjes geregeld is!

Carolien van Wagenberg


Carolien studeerde Public Health in Maastricht en werkte jaren in de zorg. Bij KWF Kankerbestrijding en bij bureau RSPND werkte zij o.m. als facilitator en trainer. Haar ervaring met het faciliteren van verandering en doelgericht samenwerken gebruikt zij nu met veel plezier bij ondernemingsraden.

Met haar enthousiasme en positieve instelling stimuleert ze ondernemingsraden doelgericht te werken aan constructieve medezeggenschap. Carolien werkt graag voor onze ondernemingsraden in de zorg. Naast haar werk bij Schateiland draagt zij met haar vrijwilligerswerk bij op plekken waar dat nodig is.

Peter Gerritsen


Peter is arbeids- en organisatiepsycholoog. Voordat hij zich specialiseerde in ondernemingsraden heeft hij 9 jaar trainingen aan teams gegeven. Zijn drijfveer is het beste uit mensen en teams halen. Hij haalt feilloos boven water hoe iedereen optimaal kan bijdragen.

Peter leert ondernemingsraden om de verschillen tussen mensen te benutten. Dit doet hij door ze op een positieve manier naar zichzelf en elkaar te laten kijken. Als enthousiaste en vrolijke OR-trainer maakt hij graag gebruik van actieve en interactieve werkvormen. Goed observeren, aandacht en duidelijke afspraken zijn een belangrijk onderdeel in zijn manier van werken.

Trainer Schateiland

Edzard Berkouwer


Edzard is jurist en werkt al 12 jaar als toegewijd team- en medezeggenschapstrainer. Edzard werkte onder meer voor Schouten & Nelissen. Naast het geven van OR-trainingen adviseert en begeleidt Edzard ondernemingsraden en bestuurders. Edzard boekt met zijn no no-nonsense aanpak tastbare resultaten.

Edzard begeleidt sessies waarin OR en bestuurder afspraken maken over advies- of instemmingstrajecten of over de samenwerking. Ook conflicten brengt hij met tact tot een goed einde. Verder adviseert Edzard over vernieuwing en begeleidt hij het inrichten van medezeggenschap.

Mattijs Winter


Mattijs is afgestudeerd jurist met goed gevoel voor communicatie. Als jurist weet hij hoe het zit. Met zijn jarenlange ervaring in de reclame weet hij ook hoe je je punt overtuigend overbrengt. Mattijs werkte als copywriter voor veel merken, vooral van maatschappelijke organisaties.

Bij Schateiland combineert hij zijn juridische kennis met zijn kennis van communicatie. Zo geeft hij op een innovatieve manier de OR-training Communicatie met de achterban. Met AI en Mattijs maakt de ondernemingsraad zijn eigen teksten. Matthijs werkt voor verschillende ondernemingsraden in o.a. de energie, de advocatuur en de zorg.

Annelies Draaijer


Annelies werkte in verschillende functies bij de Rabobank. Zij was 7 jaar voorzitter van de OR. Daar adviseerde zij o.a. over arbeidsvoorwaarden, reorganisaties en fusies. De ambitie voor het trainen van ondernemingsraden is in 2013 ontstaan tijdens de trainingen met Schateiland. Annelies is opgeleid in organisatiepsychologie en communicatie.

Door haar praktijkervaring weet ze met ondernemings-raden snel tot de kern te komen. Annelies krijgt de OR in beweging door haar open en spontane benadering. Annelies stelt zich op als onderdeel van het OR-team en weet door samen te werken resultaten te behalen.

Saskia Brankaert trainer Schateiland

Saskia Brankaert


Saskia is senior adviseur met een flinke dosis praktijkervaring. Als OR-lid werkte zij bij Philips aan complexe advies- en instemmingsaanvragen over o.a. reorganisaties, ploegensystemen, bedrijfssluitingen, acquisities, en herinrichting van de medezeggenschap-structuur. Verder onderhandelde zij over cao’s en sociale plannen.

Saskia is arbeidsrechtdeskundige en adviseert over o.a. de toepassing van de WOR, de aanpak van advies- en instemmingsaanvragen en onderhandelstrategie. Door haar praktijkgerichtheid en betrokkenheid helpt zij ondernemingsraden om meer invloed te krijgen op belangrijke besluiten.

Olav van der Kind trainer Schateiland

Olav van der Kind


Olav werkt sinds 1993 als arbeidsrechtadvocaat. In 2001 richtte hij advocatenkantoor DingemansVanderKind op. Olav is gespecialiseerd in medezeggenschapsrecht en heeft jarenlange ervaring met het adviseren van ondernemingsraden.
Olav geeft training en advies op het gebied van de WOR, cao’s, sociale plannen, OR-Reglementen, advies- en instemmingsaanvragen.

Hij is geen formele of procedureel ingestelde advocaat maar houdt wel de juridische kaders in de gaten. Met zijn vriendelijke en pragmatische benadering brengt hij de meest netelige kwesties tot een goed einde.

Martin Koekoek trainer Schateiland

Martin Koekkoek


Martin is een jurist met verstand van cijfers. Met een studie rechten, een halve accountantsopleiding en een MBA bij Insead heeft hij bijna 30 jaar diverse functies bekleed in het bedrijfsleven. Martin is 7 jaar voorzitter geweest van een ondernemingspensioenfonds.

Martin adviseert en traint interactief. Geen monologen, geen moeilijke begrippen maar met vraag en antwoord snel naar de essentie van vraagstukken op het terrein van pensioen en financiën. Martin geeft met veel plezier onze OR-trainingen Pensioenen voor de OR en Financiën voor de OR.

logo Odido Ondernemingsraad NOS Ondernemingsraad Philips Ondernemingsraad Gemeente Amsterdam Ondernemingsraad Cordaan Ondernemingsraad Booking.com logo ondernemingsraad SER logo ondernemingsraad LUMC logo ondernemingsraad KPMG Ondernemingsraad Sanquin