OR Training en cursus - Cursussen voor startende OR - Basiscursus startende ondernemingsraad

Basiscursus startende ondernemingsraad

De nieuwe ondernemingsraad is nog maar net gekozen of er komt meteen al van alles op de OR af. Maak daarom een vliegende start met onze basiscursus voor de startende ondernemingsraad. In deze OR-basiscursus zit alles wat u als beginners nodig hebt: de WOR, effectief vergaderen, communiceren, afspraken maken, doelen bepalen, samenwerken met de bestuurder, communicatie met de achterban en teambuilding.

Voor wie

 • Ondernemingsraden die net zijn opgericht of net zijn gekozen. Niet alle OR-leden hoeven nieuw te zijn. De kennis en ervaring van de ervaren leden kan worden benut tijdens deze training.
 • Nieuwe OR-leden die met name een WOR-training willen volgen, zijn van harte welkom bij onze open inschrijving ‘Help, ik zit in de OR!
 • or-training Forteiland IJmuiden basiscursus startende ondernemingsraad Schateiland


Onderwerpen OR-basiscursus

 1. Basiscursus WOR met rechten en plichten van de OR en vertaling naar de eigen praktijk
 2. Elkaars kwaliteiten, teamrol en communicatiestijl ontdekken met leuke oefeningen
 3. Effectief vergaderen met handige tips en oefenen met eigen onderwerpen
 4. Speerpunten OR bepalen, afspraken over de samenwerking maken en de taken verdelen
 5. Samenwerken met de bestuurder
 6. Communicatie met de achterban
 7. Teambuilding

Mogelijkheden OR-basiscursus

 • Deze tweedaagse basiscursus kan voor uw ondernemingsraad op maat worden gemaakt. U kunt eigen onderwerpen en thema’s aan deze OR-training toevoegen
 • U kunt ook onze eendaagse basiscursus volgen of de tweedaagse OR-cursus op twee losse dagen
 • U kunt de bestuurder uitnodigen om de verwachtingen te bespreken en afspraken te maken. Dat kan bijvoorbeeld aan het einde van de eerste dag met daarna een borreltje
 • Na deze OR-starttraining maken wij graag met u een plan voor de verdere ontwikkeling en opleiding van uw ondernemingsraad
 • U kunt gebruik maken van onze OR-ontwikkeltools zoals onze drijfveren- of teamrollentest

Unieke locaties OR-basiscursus

Deze basiscursus voor de OR wordt gegeven op een van onze unieke eilanden of op een bijzondere locatie bij u in de buurt. U vaart terug als een sterker team.

 OR-training Noord-Holland Basiscursus startende ondernemingsraad Schateiland

Andere ondernemingsraden bekeken ook

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze hooggewaardeerde OR-basiscursus startende ondernemingsraad? Stuur ons een mail. Dan sturen wij u een voorstel toe. U kunt voor meer informatie ook contact opnemen met een van onze OR-trainers op 0626961659. Wij vertellen u graag meer en sturen u binnen 24 uur een passend voorstel toe.

Voorstel aanvragen >

zeer goed  
Cijfer: 9.1

“Onlangs hebben we, onder deskundige leiding van Schateiland, een buitengewoon leerzame, inspirerende en afwisselende training gevolgd. De sfeer was van het begin af aan erg prettig. De trainer weet de inhoud luchtig en humoristisch te brengen. Wat ons betreft smaakt het echt naar meer....”

Jan Vonk – Drents Museum

Onze deelnemers waarderen
 • "Erg prettig, leerzaam en vooral heel leuk (Amac)"
 • "Boeiend, motiverend en veel handvatten (Mitsubishi)"
 • "Enthousiaste en ervaren trainer (Attent)"
 • "Inspirerende locatie (Achmea)"
Ondernemingsraad Radboud UMC Ondernemingsraad NOS Ondernemingsraad Philips Ondernemingsraad Gemeente Amsterdam Ondernemingsraad Cordaan Ondernemingsraad Nuon Ondernemingsraad T-Mobile Ondernemingsraad Provincie Zuid-Holland Ondernemingsraad Rabobank Ondernemingsraad Sanquin