Schatkamer - OR-blogs - Effectief communiceren met een haan als bestuurder – Communiceren als een beest – Deel 13
26 juli 2021

Effectief communiceren met een haan als bestuurder – Communiceren als een beest – Deel 13

Communiceren als een beest in de ondernemingsraad

Een bestuurder met een hanige stijl komt om te werken en niet om te kletsen. Wat telt in een overlegvergadering is het resultaat. Dit type bestuurder verliest al snel zijn aandacht als de ondernemingsraad te veel woorden gebruikt, op details gericht is of problemen signaleert zonder oplossing.

Voor een haan is leuk contact niet erg belangrijk. Probeer daarom in de overlegvergadering niet om persoonlijk contact met de haan te leggen. Voer een gesprek over een onderwerp en over wat er gedaan of bereikt moet worden. Geef duidelijk aan wat je van de haan wilt met een korte en feitelijke onderbouwing. Doe concrete voorstellen in Powerpointtaal. Het voelt voor de kip en het schaap wat onaardig maar de haan waardeert die beknoptheid juist.

Omdat een haan weinig waardering toont, kan het voor een OR-lid wat spannend zijn om je mening te geven. Als je er even niet uitkomt, is de hanige bestuurder in staat om je ongeduldig aan te kijken. Dat maakt het er niet makkelijker op. Trek het je niet persoonlijk aan. Het helpt om te weten dat de bestuurder niet zo bezig is met of jij aardig bent of niet. Laat staan dat hij ziet dat hij zelf nogal onaardig doet.

Een haan heeft vaak haast. Laat je niet imponeren door het hoge tempo van deze bestuurder door toe te geven. Geef aan dat de OR over zijn voorstel nadenkt en zeg wanneer de OR erop terugkomt.

Voor een goede relatie met een hanige bestuurder kun je je als OR het best stevig en zakelijk opstellen. Hanige bestuurders hebben vaak wel respect voor een ondernemingsraad die zichzelf ook wat dominanter opstelt. Ook al zullen ze de ondernemingsraad er geen complimenten voor geven. Een manier om als OR meer de regie te houden, is voor te stellen om de OV-vergadering voor te zitten.

Het grote voordeel van een hanige bestuurder is dat je snel duidelijkheid kunt krijgen en dat een afspraak echt een afspraak is. Probeer de haan niet te veranderen. Hanen houden niet zo van feedback over hun gedrag. En ook niet zo van modellen over communicatiestijlen. Zij hebben namelijk geen probleem met communicatie. Denken ze.

Tips voor een goede communicatie met een haan als bestuurder:

  1. Blijf to-the-point
  2. Doe ongevraagd een concreet voorstel
  3. Stel feitelijke vragen
  4. Praat niet te veel over gevoelens
  5. Schrik niet van de hanige blik
Geplaatst in: OR-cursus en training | Getagged:

Deel dit bericht:
Ondernemingsraad Radboud UMC Ondernemingsraad NOS Ondernemingsraad Philips Ondernemingsraad Gemeente Amsterdam Ondernemingsraad Cordaan Ondernemingsraad Booking.com Ondernemingsraad T-Mobile Ondernemingsraad WeTransfer Ondernemingsraad Rijksmuseum Ondernemingsraad Sanquin